ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΣΤΗΝ  ΚΑΤ’ ΕΦΕΣΗ ΔΙΚΗ!!!!!

Πρόσφατη εφετειακή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώνει δανειολήπτη, διασώζοντας την κύρια κατοικία του!

Πιο συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 8359/2019 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση του δανειολήπτη, σε μία εξαιρετική περίπτωση ρύθμισης χρέους. Ο αιτών, διαζευγμένος 51 ετών με ανήλικο τέκνο, είχε οφειλές περί τις 95.000 ευρώ σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, αλλά
και σε πιστωτικές κάρτες. Το Δικαστήριο δέχτηκε την αίτηση ρύθμισης οφειλών του δανειολήπτη και ανέστειλε όλα τα καταδιωκτικά μέτρα των πιστωτών κατά του πελάτη μας, εξαιρώντας από την εκποίηση την κύρια κατοικία του! Στην πρωτόδικη απόφαση, για την διάσωση της κύριας κατοικίας του, ορίσθηκε δόση 490 ευρώ το μήνα, ενώ στην κατ’ έφεσιν δίκη, η δόση αυτή μειώθηκε στα 213
ευρώ!!!!!! Δηλαδή λιγότερα και από τα μισά!!!!!

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο έκρινε ότι ο οφειλέτης – πλέον – ρυθμίζει τις οφειλές του, με διαγραφή του υπολειπόμενου ποσού, πληρώνοντας μόνον το 60% της αντικειμενικής αξίας της κύριας κατοικίας του!!!!!

Για την διάσωση, λοιπόν, της κύριας κατοικίας του δανειολήπτη, το κατ’ έφεσιν δικαστήριο όρισε μηνιαία δόση για είκοσι έτη το ποσό των 213 ευρώ, με περίοδο χάριτος 22 μηνών, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΤΟΚΙΣΜΟ, αφού αποδείξαμε την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία αυτός είχε περιέλθει, τα έξοδα για τις βιοτικές του ανάγκες και τις δαπάνες για διατροφή του τέκνου του! Παράλληλα, οι προσπάθειες του αιτούντος να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, αποδεικνύονται από τις σημαντικές περικοπές των καθημερινών εξόδων, που τον είχαν αποκλείσει από την αξιοπρεπή διαβίωση.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο δικηγορικό γραφείο και μιλήστε
με εξειδικευμένο δικηγόρο για διάσωση κατοικίας – περιουσίας κι αποφυγή πλειστηριασμού στα τηλ: 210 8811903, 210 8251894, 6932455478.