Κούρεμα-Ρύθμιση

 

Τόσο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, όσο και οι ανώτατες διοικήσεις των ίδιων των τραπεζών, πιέζουν τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο για «εσωτερικό νοικοκύρεμα» των κόκκινων δανείων. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο ότι θα πωληθούν άμεσα σε εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων χιλιάδες κόκκινες οφειλές – οι λίγες που έχουν «ξεμείνει» στις τράπεζες πια – αλλά και ότι θα επισπευσθούν τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των οφειλετών και της περιουσίας τους, καθώς έχει ήδη δρομολογηθεί η νέα στρατηγική για τους πλειστηριασμούς!!! Με αναγκαστική εκτέλεση και πλειστηριασμούς λοιπόν, απειλούνται χιλιάδες οφειλέτες, οι οποίοι κινδυνεύουν όχι μόνο να χάσουν την ευκαιρία της εξωδικαστικής ρύθμισης, αλλά εισέρχονται – πλέον – σε έναν «χορό» δικαστηρίων, χωρίς να είναι βέβαιο το αίσιο τέλος.

Κρίνεται, λοιπόν, απαραίτητο, να σπεύσουν όλοι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, με αποστολή εξωδίκου και στη συνέχεια να προβούν σε εξωδικαστική διαπραγμάτευση με τις Τράπεζες, γλυτώνοντας από περίσσια έξοδα, αγωνία και προβλήματα. Η ρύθμιση, δε, που επιδιώκεται με τις Τράπεζες, είναι συμβατή με την οικονομική δυνατότητα του εκάστοτε οφειλέτη και της κάθε οικογένειας, ώστε να μπορούν να όλοι ανταποκριθούν στην δέσμευση που προτείνεται προς τους πιστωτές τους!

Πάγια, δε, τακτική του γραφείου μας, είναι η επίτευξη της δέσμευσης και της ίδιας της Τράπεζας στις προτάσεις της κατά την διαπραγμάτευση, με τελικό στόχο μια καλή συμφωνία. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο προτείνεται η ρύθμιση με εξώδικο, ώστε από την πρώτη στιγμή να εξαναγκαστούν οι τράπεζες να απαντήσουν γραπτώς προς το δικηγορικό μας γραφείο και να δεσμευτούν με την γραπτή αντιπρότασή τους. Μην ενδίδετε στις τηλεφωνικές οχλήσεις των τραπεζών, που μόνο σκοπό έχουν να σας παγιδεύσουν! Είναι πάμπολλα τα περιστατικά που οι τράπεζες, εκμεταλλευόμενες την τηλεφωνική επικοινωνία και καταγραφή των κλήσεων, αλλάζουν άρδην, ακόμα και την τελευταία στιγμή, τις προτάσεις και προσφορές τους για ρύθμιση. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, κατόπιν αποστολής του εξωδίκου ρύθμισης για λογαριασμό του κάθε οφειλέτη – πελάτη μας, οι τράπεζες καλούνται να απαντήσουν γραπτώς, απευθυνόμενες στο δικηγορικό μας γραφείο.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο δικηγορικό γραφείο και μιλήστε με εξειδικευμένο δικηγόρο για ρύθμιση οφειλών στα τηλ: 210 8811903, 210 8251894 και 6932455478.