Ρυθμίστε πριν την πτώχευση

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Εν μέσω της εννιάμηνης, πλέον, υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η έξαρση της πανδημίας του COVID-19 και της διαβούλευσης για τον νέο πτωχευτικό κώδικα και λίγο πριν την εκπνοή του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ», οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, συνεχίζοντας την τιτλοποίηση απαιτήσεων, και εκχωρώντας το μεγαλύτερο ποσοστό των κόκκινων δανείων σε funds, αντιλαμβάνονται, όσο ποτέ άλλοτε, την αναγκαιότητα να συναινέσουν σε ρυθμίσεις οφειλών. Ταυτόχρονα, και οι εταιρίες διαχείρισης που εκπροσωπούν τα funds, μέσα από την εξωδικαστική διαπραγμάτευση και την τραπεζική Διαμεσολάβηση, εξετάζουν με θετικό πρόσημο τον διακανονισμό οφειλών με μεγάλες διαγραφές, οι οποίες μπορεί να αγγίζουν το 60% – 70%!

Ειδικότερα σε περιπτώσεις που έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής, και έχουν επιδοθεί τα προγράμματα πλειστηριασμών, παράλληλα με την άσκηση ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής ή του πλειστηριασμού, η περίοδος, είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκή ώστε να αποσβεστούν οι κίνδυνοι κατάσχεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πια κανένας νόμος που να προστατεύει την κύρια κατοικία, ένα πλήρως αιτιολογημένο και εμπεριστατωμένο αίτημα ρύθμισης, είναι δυνατόν να οδηγήσει στην οριστική συρρίκνωση της οφειλής.

Σε κάθε περίπτωση, οι δανειολήπτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εκ του νόμου τασσόμενες προθεσμίες τόσο σε περιπτώσεις των διαταγών πληρωμής, όσο και των πλειστηριασμών, διότι σημαντικός παράγοντας στην εξωδικαστική ρύθμιση και στην διαπραγμάτευση είναι και η άσκηση των απαραίτητων ενδίκων μέσων, που τις περισσότερες φορές λειτουργούν και ως μοχλός πίεσης προς τα τραπεζικά ιδρύματα και τα funds.

Μην περιμένετε άλλο, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή! Το γραφείο μας με πολυετή εμπειρία σε τραπεζικά ζητήματα εν γένει είναι σε θέση να βρει την καλύτερη λύση και να σας καθοδηγήσει στην προσπάθεια εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών σας, είτε μέσω διαπραγμάτευσης είτε μέσω Διαμεσολάβησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο δικηγορικό γραφείο και μιλήστε με εξειδικευμένο δικηγόρο για διάσωση περιουσίας στα τηλ: 210 8811903, 6932455478.