Η επόμενη ήμερα της καραντίνας- lockdown θα φέρει γέννες ή διαζύγια;

Πώς ο κορωνοϊός θ’ αλλάξει τις κοινωνίες μας. Ο ρόλος ενός εξειδικευμένου δικηγόρου στην έκδοση διαζυγίου – Ο θεσμός της διαμεσολάβησης.

Η πραγματικότητα είναι ότι το lockdown λόγω κορωνοϊού μας φέρνει αντιμέτωπους με το σοβαρό  και αδιαπραγμάτευτο ζήτημα της υγείας μας και ταυτόχρονα όλων των οικογενειακών ζητημάτων τα οποία είτε προϋπήρχαν είτε ανέκυψαν λόγω της καραντίνας. Η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία μας σε τέτοιες ιστορικές περιόδους κρίσης δείχνει τα αντανακλαστικά της με ιδιαίτερα ρηξικέλευθους τρόπους. Αρκετοί θα αποφασίσουν εν μια νυκτί είτε να τεκνοποιήσουν είτε να  τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Υπό την απειλή των  θανατηφόρων ασθενειών  όλες οι αποφάσεις είναι επηρεασμένες από την εύθραυστη ψυχολογική μας κατάσταση και πάρα πολλές φορές δημιουργούνται έκρυθμες καταστάσεις, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την ένταση στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Στην επιλογή ενός ζευγαριού  να τεκνοποιήσει  ο ρόλος του εξειδικευμένου δικηγόρου δεν είναι καθόλου απαραίτητος. Το αντίθετο όμως συμβαίνει όταν το ζευγάρι αποφασίζει να αποδομήσει την κοινή του ζωή με την έλευση ενός διαζυγίου. Πόσο δε  μάλλον  όταν υπάρχουν τέκνα τα οποία πρέπει να προστατευθούν  και να ρυθμιστούν τα σοβαρά ζητήματα της επιμέλειας, της διατροφής και της επικοινωνίας μεταξύ των δυο γονέων-συντρόφων.

Πλέον  ζητήματα όπως η διατροφή, η επιμέλεια και η επικοινωνία των ανήλικων  σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο 4640/2019  θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να υπαχθούν σε διαμεσολάβηση πριν τη προσφυγή στα Δικαστήρια,  με υποχρεωτική μάλιστα μία Αρχική Συνεδρία. Σε περίπτωση που η Αρχική Συνεδρία δεν πραγματοποιηθεί, τότε η συζήτηση (Δίκη) θα κηρύσσεται απαράδεκτη,  ενώ εάν κάποιο μέρος αρνηθεί την συμμέτοχη του σε αυτήν θα του επιβάλλεται από το Δικαστήριο χρηματική ποινή. Στην υποχρεωτική Διαμεσολάβηση υπάγονται οικογενειακές διαφορές ακόμη και εάν είστε ήδη διαζευγμένοι και επιθυμείτε να διεκδικήσετε με ασφαλιστικά μέτρα την μεταρρύθμιση της  διατροφής που δικαιούνται τα ανήλικα τεκνά τους ή την επικοινωνία μαζί. τους, ειδικά κατόπιν  των   απρόοπτων μεταβολών των συνθηκών λόγω Κορονοιου-covid-19, πχ οι ραγδαίες μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις του παρέχουν το δικαίωμα στον υπόχρεο καταβολής διατροφής να ζητήσει και να επιτύχει την μείωση της.

Ζητήστε λοιπόν  άμεσα  υπεύθυνες συμβουλές για οποιοδήποτε οικογενειακό ζήτημα σας απασχολεί μόνο από  εξειδικευμένο  δικηγόρο πριν υλοποιήσετε την απόφαση σας για την έκδοση του διαζυγίου σας.  Στο συναινετικό διαζύγιο που βγαίνει σε 10 μέρες ρυθμίζετε και τα θέματα για τα παιδιά.

Αυτή την χρονική περίοδο εκδίδονται  συναινετικά διαζύγια  μέσω των οποίων μπορείτε να ρυθμίσετε μεγάλο εύρος οικογενειακών ζητημάτων, όπως π.χ την άμεση καταβολή διατροφής και χρήσης της οικογενειακής στέγης. Προς το παρόν τα δικαστήρια βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας έως και 15/05/2020  όμως  κατατίθενται αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και αιτήματα χορήγησης προσωρινής διαταγής, για  εξαιρετικές περιπτώσεις, τις οποίες κρίνει κατά περίπτωση ο  Πρόεδρος Υπηρεσίας και αφορούν κατά κύριο λόγω  σε ζητήματα Ενδοοικογενειακής Βίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο δικηγορικό γραφείο και μιλήστε με εξειδικευμένο δικηγόρο   στα τηλ: 210 8811903 και 6932455478.