ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΣΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο  να καταβληθούν άμεσα τα αναδρομικά για τις παράνομες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Αναλυτικά τα  ποσά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι είναι:

1. Από 192 ευρώ ως 954 ευρώ από την επιστροφή παράνομων κρατήσεων του νόμου 3986/2011 στα ποσά των επικουρικών συντάξεων που ήταν (μικτά) πάνω από 300 ευρώ.

2. Από 861 ως και 1.880 ευρώ από την επιστροφή των παράνομων μειώσεων που διαπιστώνονται σε κύριες συντάξεις από τη λάθος εφαρμογή των περικοπών του νόμου 4093/2012 στο άθροισμα συντάξεων που είναι πάνω από 1.000 ευρώ για το Δημόσιο ή πάνω από 1.300 ευρώ για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών.

Η καταβολή των αναδρομικών  θα πραγματοποιηθεί

• Είτε με εφάπαξ πληρωμή μετά τον Ιούνιο.

• Είτε με 12μηνη καταβολή και συμψηφιστικά με τις νομοθετημένες περικοπές συντάξεων ως 18% από την 1/1/2019.

Για την πενταετή διεκδίκηση των αναδρομικών όλων των ταμείων λόγω παράνομων μειώσεων, το Δικηγορικό μας γραφείο έχει σχεδιάσει ήδη ομαδικές αγωγές.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ  

Υπάρχουν ήδη αποφάσεις του ΣτΕ που δικαιώνουν τους συνταξιούχους και ακυρώνουν τις μνημονιακές περικοπές.

Έτσι, μπορείτε και εσείς να διεκδικήσετε την επιστροφή περικοπών, μέχρι και 5 έτη πριν.

Αυτά τα νέα αναδρομικά, προκύπτουν από τα ποσά της «προσωπικής διαφοράς» που θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι, πέραν της εθνικής και ανταποδοτικής τους σύνταξης, τα οποία θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερα, διότι η κυβέρνηση έκανε τον επανυπολογισμό των συντάξεων και καθόρισε τις προσωπικές διαφορές, ενσωματώνοντας τις μειώσεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Οι συνταξιούχοι πρέπει να καταθέσουν εκ νέου αίτηση προς τον ΕΦΚΑ και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να δηλώσουν ότι δεν συμφωνούν με τον επανυπολογισμό της προσωπικής διαφοράς διότι περιλαμβάνει μέσα μειώσεις που ήδη ΈΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΊ αντισυνταγματικές.

Το γραφείο μας κατέθεσε ήδη μεγάλο αριθμό αγωγών και προετοιμάζει νέες ομαδικές αγωγές διεκδίκησης δώρων και επιδομάτων για τους εν ενεργεία Δημοσίους Υπαλλήλους αλλά και για συνταξιούχους όλων των Ταμείων.

Τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για την συμμετοχή σας είναι τα παρακάτω

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Φωτοτυπία Ταυτότητας
  2. Πράξη Συνταξιοδότησης από το Γ.Λ.Κ., ή Απόφαση Διευθυντή από Ι.Κ.Α. κλπ Ασφαλιστικά Ταμεία.
  3. Ενημερωτικό Σημείωμα σύνταξης μηνών ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018.
  4. Εκκαθαριστικά σημειώματα ετών 2012 έως 2018.
  5. Αντίγραφο αίτησης παραγραφής.
  6. Υπηρεσιακών Μεταβολών.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΩΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Για περισσότερες πληροφορίες και προσωπικό ραντεβού με εξειδικευμένο δικηγόρο με σκοπό την διεκδίκηση συντάξεων και  δώρων, εισφορών και περικοπών των συντάξεων σας  επικοινωνήστε στα τηλ 210 8811903, 6932455478.